Barney Living

The restoration of an early twentieth-century barn in Val Tidone, Italy led to this characteristic project combining traditional and contemporary architecture. A typical farmhouse has been transformed into a holiday home without radically altering its original form.

A simple architectural style has been chosen to successfully respond to the needs of a large family. The horizontal and vertical connection of the surfaces are enhanced by the glass covered passageway-cum-yard and the particular design of the staircase (a key element of the project) which together provide a sense of continuity between the interior spaces.

Light is abundant from the wall-to-wall windows, and exposes the brick the barn is built from on every wall. It’s an explosion of old charm founded only in places like this one.

The reuse of local materials together with innovative technical features from the insulation and natural ventilation systems to the intricate heating system of stoves and chimneys enable this project to resolve the requirements for all-season living.

The winter woodshed is the only new construction on the site which is entirely clad in wood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *